*

Stinkende Koelkast

stinkende koelkast

Als je heerlijke Franse kaas of camembert opbergt in de koelkast gaat het vaak stinken. Veel mensen doen het dan in een folie met een plastic zakje zonder positief gevolg.

Luchtdicht afsluitbaar bakje

Die kaasjes kunnen namelijk zo vreselijk stinken, dat daar geen plastic zakje tegen helpt. Bewaar de kaas in een echt goed, luchtdicht afsluitbaar bakje.

Soda

Als het leed al geleden is, kan je de koelkast weer fris laten ruiken door het goed uit te soppen met heet water en een paar eetlepels schoonmaaksoda. Als de geur heel erg is, moet je dat een paar keer herhalen.

Zet ook een bakje baking soda (bicarbonaat) in de koelkast. Dit neutraliseert ook geuren.

Zout

Om van de vervelende geurtjes in je koelkast af te komen kan je een bakje met een laagje zout erin zetten. Een bodempje is al genoeg. Hierdoor stinkt het nooit meer. Een ander voordeeltje is dat het zout vocht opneemt, waardoor de koelkast minder vochtig is. Vervang het zout wel zo af en toe.

Miljoenen artikelen
Azijn

Je kan er ook een bakje met azijn inzetten. De azijn zal de stank laten verdwijnen. Als de koelkast te sterk naar azijn gaan gaat ruiken haal je het bakje er gewoon weer uit. De azijnlucht verdwijnt dan vanzelf.

Werkzame tips