Ga naar de inhoud

Contactgrill

contactgrill

De contactgrill wordt in veel huishoudens intensief gebruikt. Als je klaar bent met eten en de het apparaat nog warm is, ga er dan met een zachte grillborstel (OXO Good Grips) overheen om het vet- een kaasresten af te vegen.

Meestal staat in de gebruiksaanwijzing aangegeven dat de grillplaten in de vaatwasser mogen. Echter als het eruit komt, merk je dat de antiaanbaklaag veel sneller slijt en de grillplaten hierdoor eerder moeten worden vervangen omdat zo’n plaat dan gaat roesten.

Als de platen erg vet zijn, laat de contactgrill dan eerst minstens twee uur afkoelen voordat je de grillplaten afwast in een sopje van heet water en afwasmiddel.

Bij hardnekkige vervuiling, zoals een vastgeplakt visvelletje, is weken in water met afwasmiddel nuttig. Nooit een schuurspons of schuurmiddel gebruiken, ook dit kan de antiaanbaklaag aantasten.

De buitenkant van de contactgrill is schoon te maken met een microvezeldoek en een keukenontvetter. Vergeet niet om ook het snoer mee te nemen, dat kan behoorlijk vet worden.