Ga naar de inhoud

Meubels

meubels

De meubels in het huis moeten ook schoongemaakt worden. Er blijven altijd wat lichaamsvetten en zouten (zweet0 achter op je bankstel die op den duur vlekken of kringen kunnen veroorzaken. Hoe langer je deze vlekken of vervuiling laat intrekken, des te moeilijker het wordt om ze te verwijderen.

Een lederen bank maak je schoon met een vochtige zeem en eventueel een leerreiniger die geschikt is voor de leersoort. Daarna behandel je het leer met beschermingsproduct dat het leer voedt én de kleur ophaalt. Weet je niet welk middel geschikt is, laat je dan adviseren bij een meubelzaak.

Zij je meubels bekleed met textiel, controleer dan de hoezen op vervuiling of vlekken. Was de hoezen op maximaal dertig graden. Zijn de hoezen niet wasbaar, gebruik dan een zeepvrije textielreiniger. Spuit het textiel na reiniging in met een impregnerende spray die de stof vuilafstotend maakt.

Controleer bij eetkamerstoelen of er nog overal viltjes onder de stoelpoten zitten en vervang ze zo nodig.

Hucil impregneermiddel

Hucil impregneermiddel maakt meubels vuil- en waterafstotend en is geschikt voor vrijwel alle synthetische en natuurlijke vezels. Het ademend vermogen van de stof blijft behouden omdat dit impregneermiddel geen afsluitende laag achterlaat, maar elke vezel afzonderlijk bedekt.