Ga naar de inhoud

Autostoelen

autostoelen

De autostoelen in onze auto moeten bij veel mensen aardig wat doormaken. Van vieze kleding, etensresten tot zweten en nog veel meer. Toch worden autostoelen bijna nooit schoongemaakt. Hieronder een aantal tips.

Stofzuigen

Ga regelmatig met de stofzuiger over je autostoelen. Hierdoor zal je al veel losse vuildeeltjes kunnen verwijderen. Gebruik je handen om ook tussen de naden al het vuil eruit te kunnen halen.

Stofreiniger

Spuit de autostoel in met een dun laagje stofreiniger. Spuit niet teveel stofreiniger erop, zodat het doorweekt is. Dit kan voor schimmelvorming zorgen.

Ga er meteen met een zachte of middelzachte borstel overheen. Ga er nooit met een harde tapijtborstel overheen, omdat daardoor de vezels van de stoffen bekleding kunnen beschadigen.

Als je autostoel nog nat is, masseer je hem met een microvezeldoek. Het vuil dat in de bank zit komt zo naar boven. Als het schuim vies is, haal je het weg met de microvezeldoek.Laat de zeepresten niet opdrogen, want dan worden de stoelen opnieuw vies.

De autostoel is weer schoon. Laat hem goed drogen voordat je er weer op gaat zitten.

In plaats van het stofreinigingsmiddl kan je ook gebruik maken van:

Wegwerpscheermes

Als je autostoelen vies geworden zijn, dan kan je het er voorzichtig afschrapen met een wegwerpscheermes. Houd de stofzuiger eronder, zodat het vuil gelijk opgevangen wordt.