Ga naar de inhoud

Orchidee

orchidee

Een orchidee is een prachtige plant en in principe makkelijk te verzorgen. Toch lukt dat niet iedereen. Hieronder vind je tips om en orchidee te verzorgen.

Orchidee water geven

Een orchidee heeft water nodig, maar niet teveel. Om de plant de perfecte hoeveelheid water te geven leg je er een ijsblokje in. De snelheid waarmee het ijsblokje smelt is precies goed voor de orchidee. Leg er elke week een nieuw ijsblokje in.

Appel voor de orchidee

Als je orchidee is uitgebloeid, dan leg je er een stukje appel in. De appel is goede voeding voor de orchidee, waardoor die zo weer bloeit.

Vlinderorchidee

De vlinderorchidee is een graag geziene bloeier in de huiskamer. Het is de makkelijkste uit de orchideeënfamilie en bloeit zeer lang. Als je de orchidee op een licht plekje zet in de halfschaduw en op kamertemperatuur, maakt ze meerdere bloemenstengels per jaar en geeft tot wel drie maanden prachtige vlinderachtige bloemen, zodra ze afvallen, vormen ze niet lang daarna nieuwe scheuten en knopjes. Orchideeënliefhebbers weten het al; het geheim van een blije orchidee schuilt erin dat je haar vooral niet te veel water geeft. Dompel de vlinderorchidee elke tien dagen een halfuurtje onder in water en je geniet eindeloos.