Ga naar de inhoud

Bed

bed

Van een bed wordt dagelijks gebruik gemaakt. Het is daarom erg belangrijk dat deze regelmatig goed schoon wordt gemaakt. Hieronder vind je verschillende tips om je bed schoon te houden.

Huismijten in je bed

Je kunt het aantal huismijten tot een redelijk aantal beperken door het dekbed minstens een uur opengeslagen te laten liggen en het raam open te zetten.

Vlekken in het matras

Vlekken in het matras zijn te behandelen met een sopje van een dopje wasmiddel in een liter warm water. Dep de vlek van buiten naar binnen totdat hij niet meer zichtbaar is. Druk met kracht een handdoek op de natte plek om hem te laten drogen; gebruik de haarföhn voor de laatste restjes vocht.

Hang regelmatig het dekbed buiten te luchten.

Let op: donzen dekbedden mogen niet in de volle zon of vochtige lucht worden gehangen

Logeerbedden schoon houden

Logeerbedden kunnen, vooral als ze niet vaak worden gebruikt, een beetje muf worden. Je houdt het bed lekker fris door een paar geparfumeerde droogtrommeldoekjes tussen de lakens te leggen.

Extra dekens schoon houden

Bewaar je extra dekens, kussen en dekbedden in een dekenkist. Doe er dan niet te veel bij elkaar en zorg dat ze schoon en droog zijn voordat ze de kist in gaan. Motten zijn namelijk gek op vet en vlekken.