Ga naar de inhoud

Kraag jas schoonmaken zonder wassen

De kraag van een jas schoonmaken zonder te wassen kan een lastige klus zijn. Het is heel normaal dat de kraag van je jas langzaam steeds ietsje vetter en vuiler wordt. Op een gegeven moment is het belangrijk om deze weer schoon te maken, maar hoe doe je dat zonder hem te wassen? Onderstaande tips helpen je hierbij, dat hij weer prachtig schoon wordt en fris ruikt.

Kraag jas schoonmaken met afwasmiddel

Afwasmiddel is een goed middel om de kraag van je jas mee schoon te maken. Smeer de kraag goed in met afwasmiddel en laat het een uurtje intrekken. Was de jas vervolgens volgens het normale wasprogramma.

Kraag jas schoonmaken met wasbenzine

Een ander middel dat goed helpt om de vetvlekken uit de kraag van je jas eruit te krijgen is wasbenzine. Doe wat wasbenzine op een doekje en dep hiermee over de vetvlek tot de kraag weer schoon is. Laat de kraag daarna normaal opdrogen. De sterke geur van wasbenzine zal vanzelf verdwijnen.

Andere huishoudmiddelen die ook goed werken om de vetvlekken uit de kraag van je jas te krijgen zijn:

Lege deodorantroller

Je kan ook een lege deodorantroller gebruiken. Vul die met water en opgeloste groene zeep. Voordat je de blouse in de was doet, rol je met de deodorantroller over de kraag.

Ammoniak tegen de zure lucht

Als de kraag van een jas een zure lucht afgeeft, moet je dit gedeelte van het kledingstuk in ammoniak dompelen. Laat het er vervolgens een half uur intrekken. Spoel de kraag uit en deze ruikt weer lekker fris.