Hars uit kleding

hars uit kleding

Hars uit je kleding moeten halen, lijkt misschien een zware klus, maar is het gelukkig niet. Hars kennen de meeste mensen van de kerstboom. Deze taai en kleverige stof kan voor vervelende vlekken zorgen als je ze op je kleding krijgt. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om hars uit kleding te halen.

Hars uit kleding

Als je een mooie jurk aan hebt of gewoon casual kleding , het is altijd vervelend als er hars op komt. Met de volgende tips heb je de hars er zo weer uit.

Neem een doekje en doe daar één van de onderstaande producten op:

Wrijf hiermee over de hars heen. De harsvlekken zullen verdwijnen

Hars verwijderen

Hars kan je uit je kleding halen, maar er zijn ook andere oppervlaktes waar het op kan komen. Deze vind je hieronder.

Harsvlekken van metaal verwijderen

Als er harsvlekken op metaal zijn gekomen kan je het normaal weghalen met een sopje

Harsvlekken op je huid

Als je hars op je huid hebt gekregen, dan kan je het er ook vanaf krijgen met:

  • wasbenzine
  • spiritus
  • eau de cologne
  • jenever

Daarnaast helpt het ook goed om bladglans te gebruiken. Spray dit op je huid en de harsvlekken zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Desinfecterende handgel of zonnebrandcrème werken ook goed.

Hars op kunststof

Voor harsvlekken op vezels van kunststof moet je wasbenzine gebruiken.

Tip: Als je ergens harsvlekken op gekregen hebt en je weet niet wat voor weefsel het is, gebruik dan altijd wasbenzine. Dat is de veiligste en beste oplossing.

Harsvlekken kun je ook verwijderen met een beetje massageolie.

Hars op houten vloer

Harsvlekken op een houten vloer kun je heel gemakkelijk verwijderen met alcohol. In principe alle soorten, maar wodka stinkt het minst.

Hars op je auto(lak)

Als het op je auto gekomen is, dan is het goed om de auto in het zonnetje te zetten. De hars wordt dan zacht en kan je er zo met een doekje met wat kleurloze lampenolie vanaf vegen. Je kan het ook met pindakaas (zonder stukjes noot) schoonmaken. Of een flinke natte lap met spiritus, daarbij wel eerst goed afspoelen en daarna gewoon wassen. Pure wasbenzine, even inweken dan goed poetsen. Dan met een doek met commandant (crème wax) erop even lekker poetsen en schoon is je auto weer. Werkt goed en geen probleem voor de lak.