Ga naar de inhoud

Arganolie tegen huidaandoeningen

arganolie tegen huidaandoening

Arganolie werkt ook tegen huidaandoeningen zoals eczeem, acne, psoriasis en een extreem droge houd. Het heeft namelijk van nature antiseptische en antibacteriële  eigenschappen. De olie zorgt ervoor dat de vochtbalans in stand blijft en daarnaast bevat het ook geen kunstmatige kleurstoffen, parfums of conserveringsmiddelen die de huid kunnen irriteren.

Huidaandoeningen: Eczeem en psoriasis

Eczeem is een huidaandoening die meestal wordt veroorzaakt door een allergische reactie. Het is niet realistisch om te zeggen dat arganolie eczeem en psoriasis geneest. Het zorgt er echter wel voor dat de symptomen verlicht worden en in sommige gevallen ook daadwerkelijk geneest.  Aragnolie bevat polyfenolen die antiallergisch werken. Daarnaast zijn het ook nog een natuurlijke ontstekingsremmers. Het beval ook squaleen. Dit is een natuurlijk bacteriedodend component.

Deze combinatie van herstellende, verzorgende, kalmerende en voedende eigenschappen zorgen ervoor dat die factoren die voor de ontsteking zorgen worden aangepakt, waardoor de huid kan herstellen.

Huidaandoening: Acne

Acne is een huidaandoening die meestal wordt veroorzaakt door de overmatige productie van talg, waardoor de huid continue ontstoken is. De essentiële vetzuren in arganolie verlagen de talgproductie. Zo voorkom je acne.

Mocht je al last van acne hebben dan bevat arganolie voedingsstoffen met anti-inflammatoire eigenschappen, zoals sterolen, prostaglandinen, vitamine E, polyfenolen en triterpenen. Die zorgen ervoor dat de acne niet verergerd wordt.

Huidaandoening: Littekens

Als gevolg van een ongeluk(je), na zware acne of vele andere oorzaken kan je littekens hebben. Als je een wond hebt kan arganolie ervoor zorgen dat er geen littekens ontstaan. Ook zorgt het ervoor dat ontstane littekens verzacht worden of zelf kunnen verdwijnen. Dat komt door het hoge gehalte aan vitamine E en de voedingsstoffen die antibacteriële en anti-inflammatoire eigenschappen bevatten. Zo bevat arganolie het natuurlijk antibacteriële middel – antisepticum, maar ook polyfenolen, hetgeen een antisepticum is. Dit zorgt ervoor dat celvernieuwing gestimuleerd wordt, waardoor littekens vervagen of in sommige gevallen helemaal verdwijnen.

gratis arganolie