Ga naar de inhoud

Raamfolie verwijderen

raamfolie verwijderen

Raamfolie van het raam verwijderen kan een hele klus zijn. Zeker als de raamfolie er al langer opzit, wordt het steeds lastiger om deze te verwijderen. Met onderstaande stappen krijg je het er goed vanaf.

Benodigdheden raamfolie verwijderen:

Werkwijze:

Maak de raamfolie warm met de föhn. Zet de föhn hierbij op de laagste stand. De warmte van de föhn zal ervoor zorgen dat de lijmlaag weer geactiveerd wordt. De raamfolie kan je dan langzaam lostrekken.

Pas op: Zet de föhn niet op de hoogste stand en laat de föhn niet te lang op 1 plek. Als het raam te warm wordt kan die barsten. Als graadmeter kan je je hand voor de föhn houden. Als het te warm voor je hand is, dan is het ook voor de ruit te warm.

Als de raamfolie er helemaal af is, blijven er vaak nog lijmresten aan het raam plakken. Om dit te verwijderen kan je met afwasmiddel en water een sopje maken of stickerverwijderaar gebruiken. Zo kan je het raam weer helemaal goed schoonmaken.

Mochten er toch nog een paar hardnekkige lijmresten blijven plakken, dan kan je dat met spiritus verwijderen. Maak het raam daarna goed schoon met een sopje, zodat alle spiritus er vanaf is.

Pas op: Als je de spiritus er niet goed afpoetst en je doet er weer nieuwe raamfolie op, dan plakt het vaak niet goed.