Ga naar de inhoud

Paracetamol

paracetamol

Paracetamol wordt door veel mensen gebruikt als ze ergens pijn hebben. Naast pijnbestrijder is paracetamol ook een erg goed middel in het huishouden. Hieronder staan er een aantal opgesomd.

Witte was

Als je witte was grijzer of gelig begint te worden, los je zo 1.750 mg paracetamol op in 2 liter water. Doe de was erin en laat het minimaal acht uur weken (je kan dat ook ’s nachts doen). De was ziet er weer netjes wit uit. Was het vervolgens normaal in de wasmachine.

Om grijze was voor te zijn, kan je ook telkens weer je was wassen met een paracetamol. Zorg er hier wel voor dat hij goed opgelost is.

Wist je dat je in plaats van paracetamol ook
aspirines kunt gebruiken?

Paracetamol bij vlekken

Paracetamol werkt ook erg goed bij vlekken. Hierbij kan gedacht worden aan rode wijn, pastasaus en bloedvlekken.

Werkwijze:

Om de paracetamol te kunnen gebruiken om de vlekken te verwijderen, houd je de paracetamol onder de kraan, zodat deze wat inweekt. Smeer dit ingeweekte gedeelte vervolgens op de vlek. Herhaal dit totdat de vlek helemaal goed ingesmeerd is met de witte korreltjes van de paracetamol.

Laat het er vervolgens een dagje inweken en was het daarna normaal in de wasmachine of spoel het met een sopje af.

PAS OP: als je met bloedvlekken werkt, dan moet je koud water gebruiken. Als je hier warm water gebruikt zullen de eiwitten zich in het weefsel vastzetten en is het moeilijker eruit te krijgen.