Ga naar de inhoud

Kleding

Kleren zijn voor veel mensen erg belangrijk. Maak niet uit of het om casual, sportieve of zakelijke kleren gaat, we willen graag goed voor de dag komen. Om de kleding goed te verzorgen staan hieronder een paar tips en handigheidjes.

Wollen kleding

Wollen kleren zijn heerlijk warm, maar kunnen ook onwijs jeuken. Kijk hier wat je daaraan kunt doen.

Tip: Een Fietsbroek en -handschoenen kan je normaal in de wasmachine wassen, maar op een lage temperatuur: 20 of 30 graden. Kijk wel uit met het klittenband van de fietshandschoenen, omdat die aan andere was kan blijven kleven. De handschoenen kan je daarom beter in een waszakje wassen.

Schoeisel

Iedereen vind het fijn om goed schoeisel aan zijn voeten te hebben, maar hoe moet dat verzorgd worden? Kijk hier voor meer informatie.

schoeisel

1-om-1-regel

Als je kledingkast ook uitput van de kleren, dan kun je de 1-om-1 regel toepassen als je weer nieuwe kleding koopt. Deze regel houdt in dat je voor elk kledingstuk dat je nieuw koopt, dat je hiervoor een ander kledingstuk weg doet. Zo zal je kast niet voller worden, maar je toch steeds nieuwe kleding hebt om aan te trekken.

Kraag

Is de kraag van je blouse/overhemd ook helemaal geel/bruin geworden? Maak hem zo weer schoon.

Weetje: Als je bij het wielrennen een korte wielrenbroek met bretels draagt (bibshort). Was deze dan op een lage temperatuur en droog deze bij voorkeur aan de open lucht op een wasrek. Leg de bibshort vervolgens plat op het rek neer. Bij het ophangen kan de zwaarte van de zeem de bretels uittrekken.