Ga naar de inhoud

Voetschimmel

voetschimmel

Voetschimmel (ook wel bekend als zwemmerseczeem) zijn grijs-witte huidschilfertjes en kloofjes die op en tussen je tenen zitten. Deze kunnen enorm jeuken. Voetschimmel ontstaat meestal als de beschermende functie van de huid niet (goed) meer werkt. Om hier weer vanaf te komen kan je onderstaande tip toepassen.

Voetschimmel met azijn behandelen

Als je last van voetschimmel hebt, neem dan een emmer of bak waar je je voeten goed in kunt zetten. Vul het met warm water en doe er een flinke scheut azijn in. Ga er voorzichtig met je voeten in en ga relaxt op een stoel zitten en de krant of een boekje lezen. Laat ze er gerust minimaal een half uurtje in staan. Droog vervolgens je voeten af zònder ze eerst af te spoelen.

Herhaal dit minimaal 2 keer per week en de voetschimmel zal verdwijnen.

Als je de eerste keren je voeten in het azijnwater zet, kan het wat pijn doen. Dit zal langzaam verdwijnen.

Verder is het belangrijk om bij voetschimmel geregeld schone sokken aan te trekken en zorg ervoor dat je geen broeierige voeten hebt in te dichte schoenen.

Als je geen tijd of zin hebt om zolang met je voeten in azijnwater te zitten, kan je ook wat schoonmaakazijn in een spuitflesje doen en dat op je voeten spuiten. Het zal vanzelf opdrogen en de schimmel zal ook verdwijnen.

Weetje: Azijn zorgt ervoor dat de pH-waarde daalt. De schimmel kan dan niet meer overleven, waardoor het zal verdwijnen.