Ga naar de inhoud

Kaarsvet vloerbedekking

kaarsvet

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Je maakt er een gezellige/romantische avond van en per ongeluk stoot je tegen een kaars aan of laat je deze vallen en heb je last van kaarsvet in je vloerbedekking.

Oma weet raad

Stap 1: Bevries het kaarsvet

Het kaarsvet in de vloerbedekking kan bestreden worden door er eerst een zak ijs of een ice pack op te leggen. Laat dit er ongeveer 15 minuten op liggen, zodat het kaarsvet bevriest. Nu kan (bijna) al het kaarsvet er met uw vingers of de botte kant van een mesje vanaf krabben.

Stap 2: Verwarm het kaarsvet

Als er nog wat kaarsvet aan de vloerbedding blijft zitten, leg er dan twee papiertjes van een keukenrol op (of een ander absorberend papier). Strijk er voorzichtig met een warme strijkbout overheen. Verschuif het keukenpapier telkens ietsje, zodat het kaarsvet door een schoon stukje keukenpapier opgenomen kan worden. Let er hierbij op dat het kaarsvet aan het keukenpapier niet weer aan het vloerkleed smeert.

Zorg ervoor dat de strijkbout niet te heet is. De strijkbout moet enkel warm genoeg zijn, zodat het kaarsvet smelt. Niet dat het papier of de vloerbedekking verbrand. Gebruik ook geen stoom tijdens het strijken.

In plaats van een strijkbout kan ook een föhn gebruiken. Het duurt dan iets langer voordat het kaarsvet smelt.

Als het gekleurd kaarsvet is, kan het gebeuren dat er kleurvlekken in de vloerbedekking achterblijven. Tapijtreiniger kan deze kleur eruit halen.