Ga naar de inhoud

Handen

We gebruiken dagelijks onze handen om veel dingen te doen. Echter zijn er verschillende klusjes die we doen waarbij onze handen erg vuil kunnen worden. Hierbij kan gedacht worden aan een auto repareren of als je aan het verven bent. In het ene geval kan je met een beetje water en zeep je handen weer schoon krijgen, maar in andere gevallen gaat het toch wat moeilijker. Hieronder zullen een aantal situaties besproken worden.

Als je geklust hebt aan je auto of brommen? Of als je geverfd hebt, dan kan je je handen schoonmaken met een beetje afwasmiddel en een beetje gemalen koffie. Wrijf je handen lekker in en spoel ze af. Om je handen niet naar koffie te laten ruiken was je je handen nog een keer met gewone zeep.

In plaats van gemalen koffie kan je ook gebruik maken van suiker.

Voor het afwasmiddel kan je ook groene zeep gebruiken.

Je handen kan je ook schoon krijgen met tandpasta.

Onze handen bevatten ongeveer 150 soorten bacteriën. Deze bacteriën zijn broodnodig om ziektes buiten te houden. De meeste schadelijke bacteriën zijn er met warm water af te wassen omdat ze vooral op de toplaag van de huid zitten. Antibacteriële handzeep is dus niet nodig, want het dood behalve schadelijke bacteriën ook bacteriën die ons lichaam nodig heeft.