Ga naar de inhoud

Inkt

Als je vlekken van de inkt van je vulpen hebt, kan je dat goed laten verdwijnen door met melk eroverheen te wrijven. Je kan er ook koffiemelk voor gebruiken.

Als je inktstrepen op stoffen bekleding van bank stoelen of kleren hebt, dan kan je het insmeren met tandpasta en gelijk met nat doekje eroverheen wrijven. Je kan er ook wodka, spiritus of melk voor gebruiken.

De vlek insmeren met ossegalzaap en eventjes zachtjes eroverheen borsten met een oude tandenborstel.

Ossegalzeep werkt ook bij grasvlekken.

Dikke stiften zijn vaak op alcohol basis. Druppel wat alcohol op de vlek. In eerste instantie lijkt de vlek donkerder te worden, maar niet schrikken, laat het 2 minuten inweken (mag niet te droog worden). Wrijf vervolgens over de vlek met een lichtvochtige microvezeldoek en alles is eruit. Het kan zijn dat je het een keer moet herhalen, maar werkt goed.

Inktvlek op de achterkant van je mobieltje kan je verwijderen door er met een babydoekje overheen te gaan.

Als je inkt op de tafel of een ander oppervlak hebt, spuit je er haarlak overheen en veeg je dit vervolgens met een stukje vochtige keukenrol vanaf.

Spuit de vlek in met deodorant, laat het intrekken en veeg het weg met keukenrol. Je ziet de inktvlek gewoon oplossen. Als het een grote vlek is, dan kan je dit herhalen.

De inktvlek kan je ook wegkrijgen door het kledingstuk een tijdje in citroensap te leggen of de citroensap eroverheen te gieten. Zorg dan dat de vlek goed doorweekt is.

De intvlek kan je insmeren met yoghurt. Laat het een nachtje trekken en spoel het vervolgens met koud water uit. Was het kledingstuk vervolgens volgens de normale wasvoorschriften.

arganolie

Als je inkt morst op een gelakt stuk hout (denk daarbij aan een bureau) dan kan je het het beste wegkrijgen met gum. Gum eroverheen en de vlek zal verdwijnen.

Om inktvlekken uit leer te verwijderen. Doe er wat make-up remover of micellair water op een doekje en je wrijft de inktvlek zo uit het leer. Het bijt niet uit want leer is tenslotte ook huid. Doe daarna nog wat vaseline op de plek waar je gewreven hebt zodat het leer niet uitdroogt en voila! Als het glad leer is, kun je eventueel ook schoenpoets gebruiken, mocht er toch wat inkt achterblijven.