Ga naar de inhoud

Vergeten klussen

In het huishouden zijn er veel klusjes die vaak onbewust vergeten worden. Hieronder worden er een paar genoemd.

Wasmand

In de wasmand belandden onze vuile kleren. De kleren wassen we vervolgens, maar de wasmand wordt vaak vergeten. Maak deze ook regelmatig schoon, zodat veel bacteriën en vuil zich niet kunnen verspreiden. 

Sommige mensen gebruiken hun wasmand voor zowel hun vuile als schone kleren. Als dit zo is, is het verstandig je wasmand  elke keer nadat je de vuile was in de wasmachine gedaan hebt schoon te maken, zodat je schone was niet gelijk weer vuil is of dat er weer bacteriën opkomen die je er net uitgewassen hebt.

Opzoek naar een nieuwe wasmand? Kijk hier voor het aanbod.

Bedombouw

De bedombouw is een echt stiefkind van de schoonmaak. Haal hier ook regelmatig een vochtig doek over, want hier blijft veel vuil en stof aan zitten.

Deurknoppen

Deurknoppen zijn het meest aangeraakte onderdeel van de woning. Toch worden ze tijdens de schoonmaak vaak vergeten. Poets ze goed met een goede microvezeldoek. Dat voorkomt dat viezigheid wordt overgedragen.

Opzoek naar deurknoppen? Kijk hier voor het aanbod.

Plafondventilator

Zeker in de winter vergeten veel mensen het om de plafondventilator met een doek af te nemen. Toch dient dit te gebeuren, want er verzamelt zich heel wat stof op de bladen en dat dwarrelt er ook weer af.

Extra tip: Denk ook aan de plafondlampen.

Opzoek naar plafondventilator of plafondlampen? Kijk hier voor het aanbod.

Badkamer- en toiletmatjes

De badkamer- en toiletmatjes zijn vaak een broeinest van bacteriën en schimmels. Toch vergeten veel mensen het om deze regelmatig op 60 graden te wassen.

Handige tip: Koop minimaal 2 setjes badkamer- en toiletmatjes, zodat je er eentje op de vloer kan leggen, terwijl de andere in de was zit.

Opzoek naar (nieuwe) badkamer- en toiletmatjes? Kijk hier voor het aanbod.

Plinten

Tijdens het schoonmaken worden plinten vaak over het hoofd gezien. Dit zijn echte stofvangers, waardoor het verstandig is er tijdens het schoonmaken ook een doekje overheen te halen.

Opzoek naar plinten? Kijk hier voor het aanbod.

arganolie

Afzuigkap schoonmaken

Een afzuigkap wordt vaak vergeten tijdens het schoonmaken. Deze zal daardoor een grote vette drap worden. Meestal is het toch eenvoudig om hem los te maken, zodat je hem goed schoon kan maken. Je kan hem schoonmaken onder de hete kraan met met afwasmiddel. Als je een vaatwasser hebt, dan kan je hem ook daarin mee laten draaien. Mocht je het niet fijn vinden om het tussen de overige vaat te wassen, laat dan de vaatwasser draaien met enkel de afzuigkap. Hier vind je nog meer schoonmaaktips voor de afzuigkap.

Opzoek naar een goede afzuigkap? Kijk hier voor het aanbod.