Ga naar de inhoud

Rimpels

Rimpels zijn voor veel mensen een ware nachtmerrie. Toch is het een normaal fenomeen bij het ouder worden en ontkomt men er niet. Vanaf je 25e begint je huid af te takelen en zal het herstel achteruit gaan. Als je geen rimpels wilt, is het verstandig om uiterlijk vanaf dan je huid te helpen en te ondersteunen.

Gelukkig zijn er wel verschillende mogelijkheden om dit proces te verlangzamen. Hieronder zijn er een aantal opgesomd.

Nivea uit de blauwe doos.

Veel vrouwen smeren van jongs af aan elke dag niveau uit de blauwe doos op hun gezicht. Dit werkt erg goed.

Siliciumgel en silicum

Siliciumgel en silicium zijn voor inwendig gebruik. Het verjongt zowel je binnenkant als je huid aan de buitenkant. Na een paar weken zul je al resultaat zien.

Was elke ochtend en avond je gezicht met water en gebruik een dag en een nachtcrème. Hierdoor krijgt je huid de voeding en verzorging die het nodig heeft om lang mooi te blijven.

Verder is het belangrijk om niet te veel in de zon te zitten. Gebruik daarnaast een crème met zonnefactor. Ook is het belangrijk om niet te roken of in de rook van iemand anders te zitten, want dit veroudert je huid.

Gebruik op je huid parfumvrije huidproducten. Gebruik niacinamide (vitamine B3) houdende crèmes. Bewezen is dat deze effectief zijn om rimpels te voorkomen. Daarnaast is het goed om anti oxidanten te eten en drinken om van binnenuit de huidcellen te beschermen en daarnaast is het goed om antioxidanten op je huid te gebruiken.

’s Avonds je gezicht wassen en daarna insmeren met slakkenlijm! Doe ook zo min mogelijk make-up op je huid, want dit zorgt ervoro dat je huid slechter worden en dat het minder goed kan ademen.

Natuurlijke oliën van avocado zijn ook zeer effectief. Snijd een avocado doormiddel en breng wat van het pulp aan op het gebied waar de lijnen van rimpels zich bevinden.

Vermijd overmatige blootstelling aan de zon. De UV-stralen van de zon brengen schade toe aan de buitenste lagen van de huid en kunnen uitdroging veroorzaken. Als je veel tijd buiten doorbrengt of veel naar het strand gaat, is het belangrijk dat je een goede zonnebrandcrème gebruikt met een hoge beschermingsfactor die geldt voor UVA- en UVB-stralen. Vergeet niet dat de zon niet alleen sterk is in de zomer!