Ga naar de inhoud

Haarverf

haarverf

Je kan je haren bij de kapper laten verven, maar er zijn ook steeds meer mensen die dat thuis doen. Het kan hier om een geheel andere kleur gaan, maar ook om een paar tinten of om de grijze haren te bedekken.

Als je klaar ben met verven kan het zijn dat je ziet dat je haarverf op je huid hebt of dat het in je handdoek zit. Gelukkig krijg je het er meestal goed weer vanaf.

Haarverf op textiel

Als je haarverf op je handdoek of op andere textiel gekregen hebt, dan helpt het goed om de vlek in te spuiten met haarlak. Laat het eventjes intrekken en was het vervolgens normaal in de wasmachine. De vlekken zijn er dan zo weer uit.

In plaats van haarlak kan je ook gebruik maken van:

Tip: Om te voorkomen dat je haarverf op je huid krijgt, kan je op de haargrens op voorhoofd, slaap, nek en bij de oren (ook de randen van je oorschelp) een crème of vaseline smeren. Als je er dan op morst kan je het er zo met een watje of een stuk keukenpapier vanaf halen.

Haarverf op je huid

Als je haarverf op je gezicht hebt maak je een doekje nat en dip het in de sigarettenas. Ga met het doekje over je gezicht. De haarverf is zo verdwenen.

Haarverf op je wastafel

Als je de haarverf op je wastafel gekregen hebt, dan kan je dat er zo weer vanaf halen met tandpasta.

Tip: Voor je de verf uit je haren spoelt kan je het beste wasbewegingen maken. Haarverf op haarverf laat namelijk los. Door de wasbeweging (het gaat echt alleen om de beweging) laat de verf op de hoofdhuid los.

Als je met haarverf aan de slag gaat, doe dit dan altijd in de badkamer. Zorg ervoor dat je altijd een vochtige doek of spons bij de hand hebt voor als er een spettertje op het sanitair komt. Haarkleuring of deze nu permanent of uitwasbaar is, kan vlekken veroorzaken die niet meer zijn te verwijderen. Veeg spetters zo snel mogelijk weg met de vochtige doek.