Ga naar de inhoud

Cactusnaalden

cactusnaalden

Cactusnaalden zijn altijd weer erg pijnlijk. Ondanks dat de cactus voor veel mensen een ideale plant is, omdat die weinig verzorging nodig heeft en toch mooi blijft. Het nadeel van een cactus zijn de naalden die eraan zitten. Als je erdoor geprikt bent, kan je de meeste naalden er met je vingers weer uithalen. Helaas lukt dat niet altijd. Met onderstaande tips haal je alle naalden er weer uit.

Pincet

De kleine naalden kan je eruit halen met een pincet. Je kan ze hiermee er voorzichtig uitknippen. Let er hierbij wel op dat ze niet afbreken.

Lijm

Als je er meerdere naalden in één keer uit wilt halen kan je hiervoor lijm gebruiken. Smeer een laagje schoollijm over de naalden en laat dit zo’n 5 à 10 minuten drogen. Trek het laagje eraf. De naalden zullen aan de lijm blijven hangen.

Tape

In plaats van lijm kan je ook tape gebruiken. Plak een stukje tape erop en druk het goed aan (maar niet zo hard dat je de naalden er verder indrukt). Trek vervolgens de tape eraf. Je zult alle naalden in één keer eruit trekken.

Panty

Maak van een oude panty een balletje en wrijf hiermee voorzichtig over de cactusnaalden. De naalden zullen in de panty blijven hangen. Gooi de panty erna wel weg, zodat je ze niet weer in je huid krijgt.

Haren wassen

Als je cactusnaalden in je handen hebt, dan kan je je haar gaan wassen. Ga goed met je handen door je haar. De cactusnaalden zullen achter je haar blijven hangen, waardoor ze eruit gaan en gelijk wegspoelen in het afvoerputje.

Puimsteen

Gelukkig krijg je de naalden er vaak met bovenstaande tips uit. In een uitzonderlijk geval lukt dat helaas niet. Meestal groeit de cactusnaald er dan na verloop van tijd vanzelf uit. Als je in de tussentijd toch veel last ervan hebt kan je de naaldjes met een puimsteen polijsten. Doe dit enkel op plekken die te gevoelig zijn, zoals onder je voet.In dit geval haal je de cactusnaald er niet uit, maar slijp je enkel de pijnlijke punt eraf.