Ga naar de inhoud

Kraag overhemd schoonmaken

kraag overhemd schoonmaken

De kraag van een overhemd schoonmaken kan een lastige klus zijn. Deze kan om verschillende redenen vet en vies worden. Met verschillende huishoudelijke middeltjes zal die weer prachtig schoon worden. Lees hieronder verder hoe je de kraag van je overhemd kunt schoonmaken.

Kraag overhemd schoonmaken met afwasmiddel

Afwasmiddel is een goed middel om de kraag van je overhemd schoon te maken. De kraag smeer in goed in met afwasmiddel en laat het een uurtje intrekken. Was het overhemd vervolgens volgens het normale programma in de was.

Kraag overhemd schoonmaken met wasbenzine

Een ander middel dat goed helpt om de vetvlekken uit de kraag van je overhemd eruit te krijgen is wasbenzine. Doe wat wasbenzine op een doekje en dep hiermee over de vetvlek tot de kraag weer schoon is. Laat de kraag daarna normaal opdrogen. De sterke geur van wasbenzine zal vanzelf verdwijnen.

Andere huishoudmiddelen die ook goed werken om de vetvlekken uit de kraag van je overhemd te krijgen zijn:

Lege deodorantroller

Je kan ook een lege deodorantroller gebruiken. Vul die met water en opgeloste groene zeep. Voordat je de blouse in de was doet, rol je met de deodorantroller over de kraag.

Ammoniak tegen de zure lucht

Als de kraag van een jas of overhemd een zure lucht afgeeft, moet je dit gedeelte van het kledingstuk in ammoniak dompelen. Laat het er vervolgens een half uur intrekken. Spoel de kraag uit en deze ruikt weer lekker fris.