Ga naar de inhoud

Mos

Mos tussen of op de tegels in je tuin is voor veel mensen een grote ergernis. Met onderstaande tips krijg je het mos met een handomdraai weg en zal het ook niet (snel) meer terugkomen.

Mos verwijderen met natuurazijn

Als je mos tussen je bestrating hebt, kan je het goed wegkrijgen door er natuurazijn op te spuiten. Je Vult een emmer met water en doet er een flinke scheut natuurazijn in. Je zult binnen een paar dagen al resultaat zien. Eventueel kan je het een paar dagen achter elkaar herhalen.

Tip: Je kan er ook direct natuurazijn op gooien, maar als je een grote oppervlakte hebt, dan is het verstandiger om water met natuurazijn te gebruiken. Werkt even efficiënt.

Mos verwijderen met steenzout

Steenzout is een erg goed middel om mos (of onkruid) van je terras te verwijderen. In tegenstelling tot keukenzout smelt het veel langzamer, waardoor het meer tijd heeft om het mos dood te maken.

Er zijn verschillende soorten steenzout. Als je last van mos op je grindpad hebt, dan is het verstandig om heel grof steenzout te gebruiken. Strooi het er overheen, alsof je kippenvoer aan het strooien bent. Het mos zal dood gaan en maandenlang weg blijven.