Ga naar de inhoud

Granaatappel

9. Voor de behandeling van malaria

Vroeger was de granaatappel het enige product dat gebruikt kon worden om malaria te behandelen. De sterke antiparasitaire eigenschappen die de granaatappel bevat is hiervoor de reden. Als je op vakantie gaat naar een exotisch land waar je kans hebt op malaria, neem dan uit zekerheid granaatappels mee of koop ze in het betreffende land. Zo kan je een hoop ellende bespaard blijven.

10. Natuurlijke bloedverdunner

De zaden van de granaatappel bevatten een grote hoeveelheid antioxidanten die als bloedverdunner werken. Hierdoor wordt voorkomen dat bloedplaatjes coaguleren en wordt de ontwikkeling van bloedstolsels tegen gegaan. Hierdoor kan voorkomen worden dat je stolsels in je hart en/of aderen krijgt, waardoor bijvoorbeeld een hartinfarct of een beroerte voorkomen wordt.

11. Preventie van atherosclerose

Naarmate je ouder wordt en/of een ongezonde levensstijl hebt, dat kan ervoor zorgen dat de vaatwanden verharden. Dit in combinatie met cholesterol kan ervoor zorgen dat je aderen verstopt raken. De antioxiderende werking die granaatappel heeft voorkomst het dat de cholesterol in de aderen kan blijven plakken. Je aderen worden van binnen uit gereinigd. Tevens voorkomt het dat de vaatwanden kunnen verharden. Hierdoor zullen je aderen vrij en schoon blijven.

12. Zuurstofmasker

Granaatappels zorgen ervoor dat de hoeveelheid zuurstof in je bloed toeneemt. Meer zuurstof in je bloed leidt er weer tot dat je een betere doorbloeding hebt. Dit komt elke cel in je lichaam ten goede.

13. Voorkomt artritis

De granaatappel beperkt de schade aan het kraakbeen voor mensen die artritis hebben. Deze vrucht zorgt ervoor dat de zwelling verminderd en bevecht tevens de enzymen die het kraakbeen beschadigen. Zo werken de gezondheidsvoordelen door tot diep in het bot.

14. Helpt bij erectiestoornissen

De granaatappel helpt ook in beperkte mate tegen erectiestoornissen. Denk eraan, het is geen viagra en het is ook geen wondermiddel. Toch is het fijn om te weten dat je ook met een natuurlijk middel je erectiestoornis enigszins kan verbeteren.