Ga naar de inhoud

Aardbeienvlekken verwijderen

aardbeien

Aardbeien zijn heerlijke zoete vruchten die veel in het voorjaar en in de zomer gegeten worden. Hoe lekker ze ook zijn, het gebeurt zo af en toe dat je ze op je kleren laat vallen, hetgeen een lelijke vlek achter laat. Mocht het zover komen, dan is het van belang om zo snel als mogelijk te handelen. Hieronder lees je hoe.

Aardbeienvlek verwijderen

Als je een aardbeienvlek hebt, dan ziet het er meestal erger uit dan het is. Als je snel handelt, heeft de aardbeienvlek minder de mogelijkheid om zich in de kleding te trekken. Om dit te  voorkomen moet je allereerst de aardbei er zoveel mogelijk vanaf halen. Hierbij niet te hard drukken/wrijven, want dan druk je de aardbei/het aardbeiensap juist in je kleding. Vervolgens zijn er meerdere mogelijkheden om de vlek eruit te krijgen:

  1. Doe het kledingstuk in een lauw sopje; of
  2. Smeer de vlek in met scheerschuim of scheerzeep. Laat dit kort inweken en was het kledingstuk vervolgens in de wasmachine.
  3. Giet kokend water over de vlek heen.
  4. Behandel de vlek onmiddellijk met citroensap.
  5. Dep met wat water en ammonia op de vlek.

Oudere aardbeienvlekken

Als het om oudere aardbeienvlekken gaat, kan je de vlek het beste eerst met glycerine of opgeloste borax behandelen. Spoel het vervolgens goed uit met koud water en behandel de aardbeienvlek vervolgens met één van de bovenstaande methodes.