Ga naar de inhoud

Elastiekjes

elastieken

Elastiekjes zijn een erg bruikbaar hulpmiddel. Naast de gebruikelijke inzet om bijvoorbeeld een pakketje dicht te houden kunnen ze in nog veel meer andere situaties ingezet worden. Hieronder zullen deze tips besproken worden.

Bril met elastiekjes

Als je een leesbril, zonnebril of gewone bril hebt die steeds van je neus afglijdt, dan kan je een elastiekje aan het uiteinden van je bril plaatsjes. Je bril glijdt dan niet meer van je neus af.

lastige schroef

Lastige schroef

Als je problemen hebt om een schroef los te krijgen of dat de groeven van de schroef kapot zijn, dan kan je een stukje van een elastiekje op de schroef plaatsen. Je zult dan meer grip op de schroef krijgen, waardoor je hem met de schroevendraaier zo los kan draaien. Omgekeerd werkt het ook, als je geen grip op de groef meer hebt, dat je hem zo weer netjes vast kan draaien.

Deksel openen

Sommige glazen potten gaan erg lastig open. Als je een elastiekje om de deksel van de pot doet, krijg je er meer grip op. Je draait de deksel er nu zo vanaf.

Deur niet op slot

Als je bijvoorbeeld aan het verhuizen bent, is het vervelend als de deur steeds weer dicht valt. Een elastiekje kan hiervoor de oplossing bieden. Doe één elastiekje aan allebei de handgrepen van de deur. Zorg dat deze in het midden gekruist is, zodat het gedeelte waar het elastiekje zich kruist precies op het slot zit , zodat die niet uit kan gaan, waardoor de deur los blijft staan.

Tijdschriften oprollen

Als je tijdschriften bijvoorbeeld makkelijk mee wilt nemen, rol je ze vaak op. Echter als je ze niet meer vasthoudt rollen ze weer uit. Een makkelijk trucje hiervoor is dat je een elastiekje op de tijdschriften doet. Zo blijven ze netjes opgerold.

Kleren oprollen

Naast tijdschriften kan je ook je kleren netjes oprollen als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Dit scheelt je veel plaats in je koffer, waardoor je meer mee kan nemen. Mocht je kleren niet netjes opgerold blijven, dan kan je er ook een elastiekje omdoen, zodat ze niet weer uit elkaar gaan.

Linten en draden

Het gebeurt vaak dat je bij linten en naaidraden het begin moeilijk kan vinden. Om ervoor te zorgen dat je het bij het volgende gebruik weer snel kan vinden kan je aan de uiteinden van linten en naaidraden elastiekjes te wikkelen. Zo heb je meteen het begin weer bij de hand en is het niet in de knoop.

arganolie

Broek niet meer dicht

Als je een lievelingsbroek hebt die net wat te strak zit of als je na zwaar tafelen de knoop van je broek open wilt doen, dan kan je heb toch dichthouden door een elastiekje door het knoopsgat te doen en deze vervolgens om de knoop te doen.

Onstabiele snijplank

Als je met het eten bezig bent is het irritant als je snijplank wiebel of steeds verschuift. Om dit op te lossen kan je elastiekjes aan zowel de linker als rechterkant van de snijplank doen. De plank blijft dan op zijn plaats liggen en zal niet meer wiebelen.

Verfblik

Als je aan het verven bent, wrijf je vaak de kwast aan de zijkant van de verfpot af. Vervolgens loopt de verf aan de buitenkant van de pot naar beneden. Om dit te voorkomen is het verstandig een elastiekje om de pot te binden. Je kan je kwast dan aan dit elastiekje afvegen en de overtollige verf gaat weer terug in de pot. Dit kan je dan weer gebruiken. Als je klaar bent met verven, dan kan je ook de kwast op het elastiekje en de rand laten liggen, zodat de kwast kan uitlekken boven de verfpot.

arganolie

Kledinghanger

Niets is zo vervelend als kledingstukken die van de kledinghanger afglijdt. Dit kan voorkomen worden door aan allebei de uiteinde van de kledinghanger elastiekjes te doen. Deze zorgen er dan voor dat de kleding er niet vanaf kan glijden.

Theezakjes

Het gebeurt regelmatig dat je een lekker vers kopje thee zet, maar dan valt het zakje helemaal in de thee. Als je een elastiekje om het glas doet, dan kan je het zakje hieronder vastzetten, zodat die niet in de thee kan zakken.

Nagels lakken

Je wilt de uiteinde van je nagels mooi lakken, maar je bent niet zo handvast, dan helpen elastiekjes je hierbij. Doe een elastiekje om de nagel en gebruik deze als scheidingslijn tot waar je de nagel gelakt wilt hebben. Daarboven kan je nu je nagel mooi en recht lakken.