Ga naar de inhoud

Koffer inpakken

koffer inpakken

Het maakt niet uit of je op vakantie gaat, een paar dagen weg of zakelijk op reis moet. Je neemt je koffer mee, maar hoe kan je je koffer het beste inpakken? Hieronder een aantal tips.

Oprollen

Stop kleding eerst twintig minuten in de wasdroger, vouw het kledingstuk één keer dubbel en rol het zolang het nog warm is op in een strak rolletje. Zo blijft het vrijwel kreukvrij tijdens de reis en als je je kleren oprolt neemt je kleding ook minder plek in beslag in je koffer. Daarnaast kan je ook kwetsbare spulletjes in het rolletje stoppen.

Linnen

Laat linnen kleding en andere kreukelrampen thuis, tenzij je zin hebt om op vakantie te strijken. Kies liever denim, (stretch)katoen, lycra en zijde. Stop de kragen van overhemden dicht met sokken, zo blijven ze in vorm.

Zonvakantie

Als je naar de zon gaat, kan je de helft van de kleding die je van plan was mee te nemen thuislaten.

Schoenen

Schoenen zet je met neuzen en hielen naar elkaar toewijzend onderin de koffen – tegen de zijwand – of in een aparte schoenentas. Vul ook leren schoenen met sokken op, dan behouden ze hun vorm. Je kunt je kwetsbare schoenen beschermen door ze in een (sport)sok te stoppen. Zo voorkom je ook dat er viezigheid van de zolen op andere schoenen of kleding komt.

Plastic zak

Pak altijd een paar plastic zakken in voor de vuile was, schoenen en lekgevaarlijke spullen.

Als je je koffer verkeerd pakt, loop je de rest van de vakantie in een gekreukelde bermuda. Je kunt dit voorkomen door kleding voor het inpakken kort in de wasdroger te verwarmen. Heb je die niet, leg de kledingstukken dan een tijdje achter het raam in de zon. Rol de nog warme kleding strak op voor een kreukvrij resultaat.