Ga naar de inhoud

Wasfrequentie

wasfrequentie

Weet jij hoevaak je spullen in je huis moet wassen? Met onderstaande tips weet je het over al het wasgoed.

Beddengoed

Het beddengoed moet je zeker elke twee weken wassen. Als je iemand bent die veel transpireert, dan is het verstandiger om het elke week te wassen.

Hoofdkussen en dekbedden

Hoofdkussen en dekbedden nemen erg veel transpiratievocht op als we erop / eronder liggen. Het is daarom een ideale plek voor huisstofmijt. Het is daarom goed als deze zeker elke zes maanden gewassen wordt. Als het hoofdkussen en dekbed het toelaten, het liefst op 60 graden.

Kussenmolton

Als je onder je kussensloop een kussenbeschermer hebt (molton), dan kan je deze elke maand wassen.

Handdoeken

Met de handdoeken die je in de badkamer gebruikt, kun je je twee à drie keer afdrogen. Daarna moet je ze in de wasmachine doen. Belangrijk is wel dat je ze na gebruik steeds weer goed ophangt om te drogen.

Washandjes

Als je in de badkamer gebruik maakt van washandjes, dan kan je deze enkel één keer gebruiken, daarna moeten ze gewassen worden.

Vaatdoekjes

Een vaatdoekje is een echte bron van bacteriën. Vooral als die nat is en op het aanrecht ligt. Een vaatdoekje moet je elke dag verschonen. Het oude vaatdoekje laat je dan op een rekje drogen en doe je daarna in de wasmand.

Theedoeken

Theedoeken kunnen twee à drie dagen gebruikt worden. Hierbij is het wel belangrijk dat je ze altijd goed te drogen ophangt.

Nieuwe kleding, handdoeken en beddengoed

Als je nieuwe kleding, handdoeken of beddengoed gekocht of gekregen hebt, dan moet je dat voordat je het voor de eerste keer gaat gebruiken ook wassen.