Ga naar de inhoud

Gezondheid

gezondheid

In onze voortdurende zoektocht naar geluk en welzijn is gezondheid een sleutelwoord geworden. We duiken hier in de essentie van gezondheid, niet alleen als afwezigheid van ziekte, maar als een holistisch concept dat ons fysieke, mentale en emotionele welzijn omvat. We verkennen de verschillende facetten van gezondheid en hoe deze onze kwaliteit van leven beïnvloeden.

Wat is Gezondheid?

Gezondheid wordt vaak gezien als de afwezigheid van ziekte of gebrek, maar in werkelijkheid is het veel meer dan dat. De Wereldgezondheidsorganisatie definieert gezondheid als “een toestand van volledig fysiek, mentaal en sociaal welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte of gebrek”. Deze definitie benadrukt het belang van een evenwichtige toestand waarin iemand niet alleen vrij is van ernstige ziekten of aandoeningen, maar ook een staat van algeheel welzijn ervaart.

Keelpijn

Keelpijn is vaak erg vervelend en belemmerd je in het dagelijks leven. Kijk snel hier om het te verlichten of om er vanaf te komen.

Oorpijn

Last van (ondraaglijke) oorpijn? Oma weet raad, zodat de pijn verdwijnt of dat het draaglijker wordt. Zo kan je ongestoord van je dag genieten!

Gezondheidsvoordelen

Veel ziektes en kwaaltjes zijn te voorkomen of te genezen met het voedsel dat we innemen. Kijk hier voor de voordelen van verschillende voedingsmiddelen.

griep

Griep

Elk jaar wordt bijna iedereen er weer door geteisterd. De griep! Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om er snel vanaf te komen of de verschijnselen te koesteren.

Mondademhaling

Veel keel, neus en oorproblemen worden veroorzaakt door mondademhaling. Lees er hier alles over.

Nacht doorhalen

Ben je niet gewend om een nacht door te halen? Bekijk hier de tips om het uit te houden.

nacht doorhalen
verkoudheid voorkomen
Verkoudheid voorkomen

Het is erg vervelend als je verkouden bent en het komt altijd op het verkeerde moment. Bekijk hier de tips om de verkoudheid te voorkomen.