Ga naar de inhoud

Vrijmarktvondsten

Ga je vandaag struinen en opzoek naar oude boeken op de vrijmarkt? Laat een muffe geur je niet van de koop weerhouden. Stop de boeken in een plastic zak en leg deze minstens een etmaal in de vriezer. Je zult zien dat de geur verdwenen is.

Aangeslagen koperen voorwerpen kun je waarschijnlijk voor een prikkie meekrijgen. Poetsen is nergens voor nodig. Smeer het koper thuis in met citroen, azijn of ontkalkende reiniger. Laat dir kort intrekken en spoel het voorwerp daarna met water af.

Tweedehands kledingstukken kunnen ook een akelige geur hebben die er in de was niet direct uit gaat.Laat het kledingstuk eerst een nacht weken in een emmer water met een scheut schoonmaakzijn.

Vervuilde vinyl langspeelplaten worden schoon als je ze eerst afstoft en dan afneemt met water met een drupje afwasmiddel. Laat de lp’s drogen op een afdruiprekje.

Tweedehands kinderspeelgoed zoals Lego of Duplo kan in de wasmachine. Doe het speelgoed in een waszak of dichtgebonden kussensloop en was ze samen met wat handdoeken.