Ga naar de inhoud

beslagen autoramen

beslagen autoramen

Beslagen autoramen ontstaan als je last van vocht in je auto hebt. Vooral in de koude wintermaanden is dit bij veel mensen een bekend fenomeen. Hieronder vind je tips wat je er aan kunt doen.

Beslagen autoramen zonder oorzaak?

Heb je vaak last van beslagen ruiten in de auto? Dan helpt het uiteraard om de verwarming even goed warm aan te zetten of de blazer eventjes flink aan te zetten. Werkt dit niet voldoende? Check dan even of er bladeren of ander vuil in de motorruimte ligt. Dit kan de luchttoevoer naar het interieur belemmeren.

Tip: Zorg ervoor dat je ventilatie goed ingesteld staat.

Airconditioning

Als je last van beslagen autoramen hebt, dan zetten veel mensen de airconditioning aan. Is een prima oplossing, maar oudere auto’s hebben dit niet en daarnaast vind niet iedereen het prettig in de winter de airconditioning aan te zetten. Hieronder nog meer tips.

Ramen ontvetten

Regelmatig de ramen ontvetten met een sopje van water en afwasmiddel helpt om ze enige tijd condensvrij te houden. Gebruik liever geen glasreiniger. Dit kan strepen op de ruit veroorzaken.

Scheerschuim

Zijn de ramen schoon, smeer ze dan in met een dun laagje scheerschuim en veeg dit vervolgens met een schone doek weg. Het scheerschuim verlaagt de oppervlaktespanning van het vocht zodat je ineens wel door de ruit kunt kijken!

Uiteraard zijn er ook speciale anticondenssprays verkrijgbaar. Zorg dat het interieur van de auto niet vochtig wordt door er geen natte spullen in te bewaren.

Vochtvreter

Ook kan het helpen een vochtvreter neer te zetten. Bijvoorbeeld een zakje rijst of kattenbakvulling of een kant-en-klare vochtvreter. Sommige mensen zweren erbij dat dit juist vocht aantrekt, dus zelf proberen of het in jouw geval een mogelijke oplossing is!

Doek

Als je hier regelmatig last van hebt, dan leggen sommige mensen een (thee)doek in de auto. Hiermee kan je de condens snel weer van het raam verwijderen. Als je af en toe last van vocht in je auto hebt, kan je het zo doen. Als je standaard vocht in je auto hebt, is het beter te kijken naar een andere oplossing.