Ga naar de inhoud

Mollen

mollen

Mollen leven voornamelijk onder de grond en kunnen erg lange gangen maken. Als je ze in de tuin hebt, dan flink wat molshopen in je tuin veroorzaken. Met onderstaande tips kan je de mollen aanpakken.

Mollen verjagen met een muziekkaart

Mollen kan je goed verjagen met muziek. Het beste is om een kaart te kopen met muziek erin en het luidsprekertje ervan eruit te halen. Doe het luidsprekertje in een glazen buisje en zet deze zo diep als mogelijk in de molshoop. Mollen houden niet van constante geluidjes, waardoor ze vanzelf weg zullen gaan.

Wist je dat: Mollen het van hun gehoor moeten hebben? Als je dit doorbreekt, kunnen ze zich niet meer goed oriënteren.

Mollen verjagen met een slangetje

Je kan ook een slangetje snijden van ongeveer 50 cm lang en 4 cm breed. Zet deze in de molshoop en zorg ervoor dat de helft ervan eruit steekt. Doordat het slangetje wind vangt en dit geluid de mollengang ingaat, kan de mol zich niet meer oriënteren.

Mollen verjagen met bierflesjes

Het werkt ook als je lege bierflesjes met de tuint omhoog in de mollengang zet. Zorg er ook hier voor dat de bovenkant zo 2 cm boven de grond uitsteekt. Het geruis zal ervoor zorgen dat de mol vertrekt.

Keizerskronen tegen mollen

Als je sterk last van mollen hebt of ze liever helemaal niet in je tuin wilt zien, dan kan je keizerskronen in je tuin poten. Deze plant zorgt ervoor dat mollen wegblijven.

Mottenballen tegen mollen

Een andere geur waar mollen een hekel aan hebben zijn mottenballen. Leg hiervan een paar in de molsgangen en je bent er zo vanaf.

Knoflook tegen mollen

Mollen hebben ook een hekel aan de geur van knoflook. Om ze uit je tuin te houden kan je één of twee keer per jaar knoflook strooien over je grasveld. Sla de knoflook kapot, zodat het goed sterk ruikt.

Je kan ook de knoflook in de molshoop doen.

Mollen vangen

Je kan de mollen ook vangen. Als je dit op een diervriendelijke manier wilt doen, dan zet je een wekpot op gelijke hoogte met de gang. Doe hier een paar wormen in. De mol zal daarna niet meer uit de wekpot kunnen komen, waardoor je hem levend vangt en elders uit kan zetten.

Azijn tegen mollen

Je kan ook proberen om azijn tegen de mollen te gebruiken. Je drenkt dat een doek in de azijn en legt deze in de gang van de mol neer. De meningen zijn er echter over verdeeld of dit helpt.