Ga naar de inhoud

Zuiniger wassen

zuiniger wassen

Wist je dat we gemiddeld 30 procent te veel wasmiddel gebruiken? Slecht voor de portemonnee en het veroorzaakt bovendien schuimvorming waardoor de was gaat ‘zweven’ en minder schoon wordt.

Kleding opfrissen

Wil je je kleding opfrissen? Doe het niet in de wasmachine! Spray de kleding in met textielverfrisser en hang het buiten. Dit scheelt niet alleen energie en wasmiddel, ook je kleding blijft zo langer mooi.

Volle trommer

Was altijd met een zo vol mogelijke trommel. Bij een katoen was mag de trommel helemaal vol, een fijne of kreukherstellende was is bij maximale belading ongeveer halfvol. Als je dit zo twee keer per week doet, dan bespaar je op jaarbasis zo’n 30 euro.

60°C

Een was van 60°C kost bijna twee keer zoveel stroom als eentje van 40°C. Wassen op 60°C is niet nodig om vlekken te verwijderen. Was handdoeken, poetsdoeken, keukendoeken en babykleding wél heet om bacteriën en schimmels te verwijderen.

Hotfill

Was je regelmatig op hoge temperaturen? Overweeg om je wasmachine geschikt te maken voor hotfill. De machine gebruikt dan warm kraanwater. Je bespaart 10 tot 45 procent aan energiekosten.