Ga naar de inhoud

Onkruid tegels

onkruid tegels

Tegels kunnen in een tuin niet ontbreken. Ondanks dat ze bijna niet verzorgd moeten worden, is het toch noodzakelijk dat zo af en toe de tegels en tussen de tegels goed schoongemaakt wordt. Onderstaande tips helpen je daarbij.

Tussen de tegels schoonmaken met verfkrabber of aardappelschilmesje

Tussen de tegels groeit vaak mos of onkruid. Om dit ertussen uit te krijgen kan je een verfkrabber of aardappelschilmesje gebruiken. De punt van een verfkrabber is meestal driehoekig, waardoor je het onkruid aan allebei de kanten tussen de tegels kunt verwijderen. Je kan ook het aardappelschilmesje er tussendoor halen. Dat is een handige en snelle truc.

Als je het onkruid er tussenuit gehaald hebt, gooi het dan weg. Laat het niet liggen, want dan kan het makkelijk weer verder groeien.

Voegen tegels schoonmaken met onkruidverdelger

Om de tegels schoon te krijgen, kun je in de winkel onkruidverdelger kopen. Onkruidverdelger is een goed middel om onkruid te vernietigen. Het is ook nog eens een natuurvriendelijk middel, omdat het neutraliseert als het met de (zure) aarde in aanraking kom.

Zout tegen onkruid tussen tegels

Een andere mogelijkheid om het onkruid tussen je tegels weg te krijgen is door er zout op te strooien. Het onkruid zal hierdoor verbranden, waardoor het zal verdwijnen.

Bij zout je moet echter wel oppassen. Als het gaat regenen, dan verdwijnt het zout in het grondwater, hetgeen niet goed voor het milieu is.

Onkruid tussen tegels verwijderen met azijn en afwasmiddel

Een erg makkelijk middel om het onkruid tussen je stoeptegels uit te krijgen is door één liter (goedkope) azijn te mengen met een paar kneepjes afwasmiddel. Je kan dit vervolgens over het onkruid gieten of spuiten.

De volgende dag is het onkruid en/of mos bruin geworden. Je kunt het vervolgens gemakkelijk tussen de stoeptegels uithalen.