Ga naar de inhoud

Onkruid bestrating

onkruid bestrating

Onkruid tussen je bestrating ziet er vaak onverzorgd uit. Als je het te lang laat staan, kan het tot een klein wildernis uitgroeien. Met onderstaande tips kan je het gelukkig snel verwijderen. .

Kokend water tegen onkruid

Als je last van onkruid tussen je bestrating hebt, dan kan j er kokend water overheen gieten. Je moet aan het kokend water verder niets toevoegen. Het onkruid zal verbranden en afsterven. De volgende dag is het geel geworden en kan je het er makkelijk met wortel en al uithalen.

Kookwater van aardappelen tegen onkruid

Wat ook erg goed werkt is het kookwater van aardappelen gebruiken. In plaats van dat je het kokende water afgiet, giet je het over het onkruid heen. Zo spaar je ook nog eens extra water en stroom.

Onkruid bestrating verwijderen

Je kan het onkruid tussen de bestrating ook van hand verwijderen. Ga dan op een meubelkarretje of skateboard zitten. Je zit dan dicht bij de grond en kan je makkelijk verplaatsen, zonder last van je knieën of rug te krijgen.

Tip: Als je onkruid verwijderd, haal dan ook de wortels weg. Zo blijft onkruid langer weg.

Onkruid verwijderen met een spijker

Als je (kleine) ruimtes tussen de tegels in hebt, kan je het onkruid ook verwijderen met bijvoorbeeld een lange spijker. Neem een stevige houten stok en sla er een lange spijker doorheen. Je kan het onkruid nu makkelijk tussen de tegels weg krassen. Haal de spijker er eerst schuin van links doorheen en vervolgens schuin van rechts. Het onkruid kan je er dan in zijn geheel goed uithalen.

Tip: Neem hiervoor een stalen spijker. Als je een aluminium spijker neemt, dan zal deze snel buiten en afslijten.

Onkruid verwijderen met een accu boormachine

In plaats van gebruik te maken van een spijker kan je ook een accu boormachine gebruiken met een ronde staalborstel erin. Werkt ook prima. Het enige nadeel is dat de wortels er niet altijd helemaal uitgaan.

Gasbrander tegen onkruid

Het onkruid kan je ook verwijderen met een gasbrander. Haal de gasbrander over het onkruid en het zal meteen verbranden .

Onkruid verwijderen met hogedrukspuit

Als je in het voorjaar de tuin schoon maakt met de hogedrukspuit, dan moet je hiermee ook door de voegen gaan. Als het onkruid zal je er dan zo met de stevige straal uitspuiten. De tuin ziet er vervolgens weer schoon en fris uit.

KlussenKlussen