Ga naar de inhoud

Zout

zout

Zout is een goed alternatief schoonmaakmiddel. Allereerst is het goedkoop en daarnaast hebben bijna alle huishoudens het altijd bij de hand. Zout kan je in de volgende situatie gebruiken:

Roestvlekken in witte was

Maak van citroensap en zout een papje. Wrijf de roestvlekken ermee in en laat het een uur inwerken. Spoel het kledingstuk met koud water goed uit. Was het in de wasmachine en de vlek is eruit.

Muffe sponzen

De levensduur van badkamer- of keukensponzen kan je verlengen door ze regelmatig in zout water te weken.

Donkere jeans

Om te voorkomen dat je jeans in de wasmachine afgeeft, moet je hem voordat je hem voor de eerste keer gaat wassen een hele nacht in koud water met een kopje zout laten weken.

Gevallen ei

Als een ei op de grond kapot is gevallen heb je vaak een halve keukenrol nodig om het op te ruimen. Als je er een handje zout overheen gooit en dit 10 minuten laat inwerken, dan is het ei gebonden. Nu kan je het zo opruimen.

Teakhouten tuinmeubelen

Maak de tuinmeubelen kletsnat met een tuinslag zodat de poriën van het hout gaan openstaan. Doe een kopje zout in een emmer met lauwwarm water. Doe een grove borstel in de emmer en zorg dat deze goed doorweekt is met water. Schrob vervolgens met de borstel over het hout in de lengterichting van de houtnerf. Als het tuinmeubel helemaal goed is ingesmeerd, spoel je hem af met water.