Ga naar de inhoud

Vieze geurtjes

Het is erg vervelend als je vieze geurtjes in je huis hebt. Gelukkig is er aan de meeste vieze geurtjes wat te doen.

Kattenbak

Als je een stinkende kattenbak in huis hebt, strooi dan wat baking soda (zuiveringszout) over het kattengrit. Dit poeder neutraliseert de geur en wordt gebruikt als rijsmiddel bij het koken; onschadelijk voor de kat.

Braaksel

Als er iemand overgegeven heeft, dan stinkt het vaak onwijs naar maagzuur. Als je het wilt opruimen moet je eerst alle vaste bestanddelen opschrapen. Je kan dit bijvoorbeeld met een lepel doen. Het vocht kan je opdeppen met keukenpapier.

Besprenkel vervolgens de vlek royaal met een sopje van Biotex inweekmiddel en dek het af met een vuilniszak en leg er wat zwaars op. Haal na 48 uur de zak eraf en behandel het na totdat het niet meer schuimt.

Zweetschoenen

Als je zweetschoenen hebt, dan zijn er vandaag de dag genoeg middeltjes om hier wat aan te doen, zodat de bacteriën die de geur veroorzaken aangepakt worden.

Je kan een keukenrol nat maken met natuurazijn (niet te nat dat het druipt) en deze een paar uur in je schoenen leggen.

Goede luchten daarna en de geur zal verdwenen zijn.

Vuilnis

Het is belangrijk om de vuilnisbak schoon te maken nadat die geleegd is. Vooral als het warm weer is, is het nog belangrijker. Maak hem dan schoon met heet water en schoonmaaksoda. Soda desinfecteert én neutraliseert geuren, waardoor die niet zo zal gaan stinken.

Putlucht

Het afvoerputje in de badkamer is voorzien van een stankafsluiter waar altijd een beetje water inblijft staan. Als het water toch verdampt, komt er een rioollucht vrij.

Om de putlucht te laten verdwijnen giet je weer wat water in het putje en de geur zal verdwijnen.