Koffieaanslag verwijderen

koffieaanslag verwijderen

Veel mensen drinken dagelijks een kop koffie. De koffie kan aanslag in de kopjes, thermoskan of op de lepeltjes achterlaten. Meestal gaat dit er in de vaatwasser weer af of als je ze met de hand afwast met wat water en afwasmiddel. Soms is het wat lastiger om koffieaanslag te verwijderen. Hieronder staan hiervoor tips.

Koffieaanslag verwijderen

Koffieaanslag kan op verschillende voorwerpen komen. Hieronder vindt je op de verschillende voorwerpen hoe je het beste de koffieaanslag kunt verwijderen.

Kofieaanslag verwijderen uit koffiepot of thermoskan

Als je in de koffiepot of thermoskan koffieaanslag hebt, kan je dat eruit krijgen door er een steradent tablet of een vaatwastablet in te doen. Doe er heet water bij en laat het een paar minuten staan. Ga er vervolgens met een afwasborstel doorheen en spoel hem goed af.

Koffieaanslag verwijderen van koffielepeltjes

Als je koffielepeltjes (of theelepeltjes) te lang in je koffie hebt laten staan, dan kunnen deze koffievlekken vrij hardnekkig zijn. Om ze er weer uit te krijgen maak je een heet sopje van soda. Doe de lepeltjes erin en laat het water afkoelen. Als het water afgekoeld is, pak je een sponsje en kan je de koffieaanslag er zo vanaf vegen.

Deze tip kan je ook gebruiken voor een glazen theepot. Die kan je gewoon afwassen en dan is die weer schoon.