Ga naar de inhoud

Muggen

muggen

Muggen zijn elk jaar weer een grote ergernis voor veel mensen. Als de temperaturen stijgen en het heerlijk is om lange zomeravonden buiten te zitten, worden ze vaak verpest, omdat je door de muggen opgegeten wordt. Maar ook ’s nachts zullen muggen ervoor zorgen dat je nachtrust flink verstoord wordt. Met onderstaande tips voorkom je dat.

Horren plaatsen tegen muggen

Om te voorkomen dat muggen je huis binnen vliegen, is het verstandig om voor al je deuren en ramen horren te hangen. De muggen kunnen dan niet meer naar binnen.

Tip: Zorg er wel voor dat je de hordeur steeds netjes weer dicht doet en dat er ook in je hor geen gaten komen, want anders werken ze niet optimaal.

Wild kattenkruid tegen muggen

Wild kattenkruid is een zeer sterk muggen werend middel. Je dient dan de steeltjes en bladeren fijn te wrijven en in water te laten staan. Als de geur goed in het water getrokken is, smeer je het op je houd of spuit je het met een plantenspuit op je bed.

Planten tegen muggen

Er zijn verschillende planten waar muggen een hekel aan hebben. Je moet hier denken aan:

  • afrikaantjes
  • lavendelstruiken
  • citroengeraniums

Als je deze in je tuin neerzet of gezellig op de buitentafel, dan zullen de muggen wegblijven.

Citroen tegen muggen

Muggen hebben ook een hekel aan de geur van en citroen. Als je gaat slapen en je vermoedt dat er muggen in de buurt zijn, dan doe je een paar druppels citroen op je hoofdkussen en aan de bovenkant van je lakens. De muggen zullen je dan ’s nachts met rust laten.

Citronella tegen muggen

Citronella is een erg goed werkend middel tegen muggen. Veel mensen kennen de citronella kaarsen. Deze kan je ’s avonds prachtig buiten laten branden. Deze zorgen ervoor dat muggen wegblijven, maar ook nog een voor een mooie avondsfeer.

Er is ook schoonmaakmiddel met citronella. Als je hiermee je huis reinigt, dan zullen de muggen niet in je huis komen.

Muggenlamp

Wat er goed werkt om muggen te vangen is een muggenlamp. Je hebt deze in verschillende soorten en maten. Bij een goede muggenlamp zorgt de combinatie van blauw uv-licht, CO2-uitstoot en warmte ervoor dat het onweerstaanbaar is voor muggen.