Ga naar de inhoud

Gourmetlucht voorkomen

gourmetlucht voorkomen

Het is altijd weer super gezellig als je met familie en/of vrienden rond de tafel zit en heerlijk aan het gourmetten, fonduen of steengrillen bent. Toch is de blauwe baklucht die daarbij ontstaat stukken minder fijn. Hoe kan je die gourmetlucht voorkomen? Lees hieronder de tips om je huis weer lekker fris te laten ruiken.

Gourmetlucht voorkomen door ventilatie

Op de dag dat je gaat gourmetten is het verstandig als je je huis vooraf goed ventileert. Als je vervolgens gaat beginnen met gourmetten (en de indeling van het huis en de winterse temperaturen het toelaten) zet je de afzuigkap aan en doe je zoveel als mogelijk ramen open. De gourmetlucht zal hierdoor redelijk goed voorkomen worden, omdat de meeste baklucht al gelijk uit huis zal verdwijnen.

Gourmetlucht voorkomen met sinaasappel met kruidnagel

Net voordat je gaat beginnen met gourmetten, snijd je een sinaasappel open en doe je er een paar kruidnagels in. Leg deze sinaasappel in de buurt van de eettafel. De sinaasappel met kruidnagel zal ervoor zorgen dat er een frisse geur wordt afgegeven en zal tegelijkertijd de gourmetgeur absorberen.

Gourmetlucht voorkomen met koffie

Om de gourmetlucht te voorkomen kan je ook verse gemalen koffie in een bakje doen en dat in de buurt van de eettafel neerzetten. De oliën die uit de koffie vrijkomen zorgen ervoor dat alle ongewenste geuren oplossen.

Weetje: gemalen koffie helpt ook goed als je last hebt van vieze geurtjes in je koelkast of vriezer.

Ook interessant: