Meteen naar de inhoud

Droge huid

droge huid

Een droge huid is erg vervelend. Vooral als buiten winterse temperaturen zijn, heeft onze huid het zwaar te verduren. De combinatie van de koude lucht en gure wind buiten, de lage luchtvochtigheid en de droge warmte binnen belast de huid en brengt haar uit balans. De aanmaak van lipiden wordt minder, waardoor het beschermende laagje dat deze huideigen vetten vormen, dunner en zwakker is. Hierdoor kan het vocht uit de huid makkelijk verdampen en wordt de huid gevoeliger voor invloeden van buitenaf. Met een schrale, droge en trekkerige huid als gevolg.

Droge huid

Omdat de natuurlijke beschermlaag minder in staat is vocht vast te houden, is het aan jou om je huid tegen de winterse elementen te beschermen en van het nodige vocht en vet te voorzien. Dat doe je door de huid geregeld in te smeren met intensief hydraterende, kalmerende en beschermende crèmes, balsems en serums.

In dit jaargetijde is het nog belangrijker dan anders om uitdrogende en irriterende ingrediënten als alcohol, SLS en parfum in producten te mijden. Waar je huid wél blij van wordt? Vitamine E, glycerine, hyaluronzuur, squalaan, ceramiden en panthenol niacinamide.

Warme kleding beschermt je huid en zorgt ervoor dat er minder vocht verdampt. Maar zelfs als je volledig ingepakt de kou trotseert, kun je last hebben van schilfers en droge benen. Hoe houd je je huid lekker zacht en soepel? Het eerste wat je zou moeten laten in de winter: te lang en te heet douchen of badderen. Water droogt de huid enorm uit, net als veel douche-en badproducten. Lauwwarm douchen dus, met een mild product dat de huid hydrateert, verzacht en beschermt. Of gebruik een douche- of badolie die een vettig laagje achterlaat op de huid en zo de verdamping van vocht tegengaat.