Ga naar de inhoud

Colavlekken

colavlekken

Cola is een frisdrank die wereldwijd flink in de smaak valt. Echter is het wel vervelend als je ermee ergens op knoeit, waardoor er lelijke colavlekken ontstaan. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om de colavlekken er weer helemaal uit te krijgen.

Colavlekken verwijderen

Colavlekken kunnen vervelende vlekken opleveren. Als je het ergens op morst, kan je het met onderstaande tips eruit krijgen.

Colavlekken verwijderen met zout

Als je cola bijvoorbeeld op witte kleding morst, strooi je er een beetje zout op, zodat de cola geabsorbeerd kan worden. Als je ziet dat het zout alle cola geabsorbeerd heeft, ga je er met een droge doek of stuk keukenpapier overheen.


Let op: probeer zoveel mogelijk binnen de rand van de vlek te blijven!!
Wrijf ook niet te hard over de cola vlek, want dan maak je het alleen maar groter.

Colavlekken verwijderen met citroensap

Wat ook goed helpt is als je een beetje verse citroensap op de vlek aanbrengt. Dit zuig ook de cola op. Spoel de verse citroensap er vervolgens met wat warm water vanaf.

Colavlekken verwijderen met een warm sopje

Als de colavlekken (nog) niet zijn ingedroogd of niet een te groot vlak hebben bereikt, is het vaak voldoende als je het in een warm sopje uitspoelt. Vervolgens kan je het normaal in de wasmachine wassen.

Als je te maken hebt met een oude colavlek dan helpt het vaak om wat fijnwasmiddel op de vlek te smeren en vervolgens koolzuurhoudend mineraalwater erover te gieten.

Colavlekken verwijderen met moderne Grootmoeders

Colavlekken verwijderen met Vanish

Vanish is een goed middel om colavlekken te verwijderen. Het maakt er hierbij niet uit of je het op je kleding, vloerbedekking of ergens anders op gekregen heeft. Vanish zorgt er zelfs voor dat opgedroogd frisdrankvlekken zullen verdwijnen.

Kijk hier welke Vanish je het beste kunt gebruiken.

arganolie