Ga naar de inhoud

Harsvlekken

harsvlekken

Hars kent bijna iedereen wel van de kerstboom. Het is een taai en kleverig product en kan voor veel dingen gebruikt worden. Toch is het erg vervelend als je het ergens op krijgt. Gelukkig kan je het vaak vrij makkelijk weer verwijderen.

Harsvlekken van metaal verwijderen

Als er harsvlekken op metaal zijn gekomen kan je het normaal weghalen met een sopje.

Harsvlekken uit kleding

Als je harsvlekken uit je kleding wilt halen, dan kun je de volgende producten gebruiken:

Doe één van deze producten op een doekje en ga over de harsvlekken heen. De vlekken zullen verdwijnen. Was het daarna op het normale programma in de wasmachine.

Harsvlekken op je huid

Als je hars op je huid hebt gekregen, dan kan je het er ook vanaf krijgen met:

  • wasbenzine
  • spiritus
  • eau de cologne
  • jenever

Daarnaast helpt het ook goed om bladglans te gebruiken. Spray dit op je huid en de harsvlekken zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Desinfecterende handgel of zonnebrandcrème werken ook goed.

Harsvlekken op kunststof

Voor harsvlekken op vezels van kunststof moet je wasbenzine gebruiken.

Tip: Als je ergens harsvlekken op gekregen hebt en je weet niet wat voor weefsel het is, gebruik dan altijd wasbenzine. Dat is de veiligste en beste oplossing.

Harsvlekken kun je ook verwijderen met een beetje massageolie.

Harsvlekken op houten vloer

Harsvlekken op een houten vloer kun je heel gemakkelijk verwijderen met alcohol. In principe alle soorten, maar wodka stinkt het minst.

Harsvlekken op je auto(lak)

Als het op je auto gekomen is, dan is het goed om de auto in het zonnetje te zetten. De hars wordt dan zacht en kan je er zo met een doekje met wat kleurloze lampenolie vanaf vegen. Je kan het ook met pindakaas (zonder stukjes noot) schoonmaken. Of een flinke natte lap met spiritus, daarbij wel eerst goed afspoelen en daarna gewoon wassen. Pure wasbenzine, even inweken dan goed poetsen. Dan met een doek met commandant (crème wax) erop even lekker poetsen en schoon is je auto weer. Werkt goed en geen probleem voor de lak.