Ga naar de inhoud

Beugel

beugel

Een beugel zorgt ervoor dat je tanden weer recht komen te staan. Toch komen bij een beugel verschillende ongemakken om de hoek kijken. Hieronder staan er een aantal genoemd.

Aanslag beugel

Als je een losse beugel hebt, dan komt er vaak na verloop van tijd een aanslag op. Als je dit er vanaf wilt krijgen, leg je de beugel in water met wat azijn of een steradent tablet. Poets hem daarna nog schoon met bijvoorbeeld je tandenborstel en hij is weer als nieuw.

Buitenboordbeugel

Als je een buitenboordbeugel hebt, dan is het vaak verschrikkelijk om ermee te slapen., omdat die in je wang prikt. Wat je dan kan doen is er wattenschijfjes om make-up mee te verwijderen tussen je wang en de beugel doen. Zo zal er minder druk op je wang komen als je tijdens het slapen erop ligt.

Slotjesbeugel

Veel mensen hebben de eerste dagen last van hun slotjesbeugel. Om hier vanaf te komen zet je een kopje kamillethee en neem je hiervan een grote slok (als het wat afgekoeld is) en spoel hiermee ongeveer één minuut je mond.

Tandenpoetsen met een slotjesbeugel

Het is met een slotjesbeugel altijd weer erg lastig om netjes je tanden te borsten. Ook blijft er vaak ten overal tussen zitten. Toch is het ook belangrijk om met een slotjesbeugel je tanden en de beugel goed schoon te maken. Poets daarom eerst normaal twee minuten je tanden met een fluoridtandpasta. Neem een tandenborstel met een recht steel en een kleine borstelkop. Als je een elektrische tandenborstel hebt, dan kan je een speciale borstelkop voor vaste beugels kopen.

Als je klaar bent ga je met een ragertje in de ruimtest tussen de slotjes, zodat je hier de tanden en de slotjes goed schoon kan maken.

Tip: Spoel na elk maaltijd ook goed je mond schoon met water.