Ga naar de inhoud

CD

cd

Er zijn nog best veel mensen die nog CD’s hebben. Het verstandigst zou zijn, als je ze na gebruik weer netjes in het hoesje opbergt, zodat de cd beschermt is. Toch nemen veel mensen de tijd hier niet voor, zodat ze overal rondslingeren. Het leesgedeelte van de cd kan daardoor erg vies worden en in het ergste geval zelf beschadigen doordat er krassen op komen of breken.

Als er krassen op het leesgedeelte komen, dan kan je de cd vaak weggooien, omdat de cd-speler de liedjes niet meer kan lezen.

Het kan ook gebeuren dat het leesgedeelte erg vies wordt door stof of vuil. Dit kan zelfs zo vies worden dat de cd-speler de cd niet meer kan lezen. Op den duur kan dit er zelfs voor zorgen dat je cd-speler beschadigd raakt.

Probeer je cd’s schoon te houden en als je de cd (per ongeluk) niet opgeruimd hebt, dat je hem altijd schoon in de cd-speler stopt. Met onderstaande tip kan je de cd schoonmaken.

Afwasmiddel

Om de cd weer schoon te krijgen doe je er een druppeltje afwasmiddel op en wat water. Wrijf er voorzichtig met je vinger of een zacht doekje overheen in de richting van het gebrande deel. Droog de CD vervolgens met een zachte doek af. Hij is nu weer netjes schoon.