Meteen naar de inhoud

Griep

griep

Veel mensen krijgen jaarlijks ermee te maken: de griep. Ondanks dat het meestal vanzelf weer overgaat is het erg vervelend en komt het vaak ongepast. Griep wordt door het griepvirus (influenza) veroorzaakt en infecteert de luchtwegen. Als je geïnfecteerd bent door dit virus krijg je last van de bekende symptomen, zoals (hoge) koorts, keelpijn, hoofdpijn, spierpijn en last van rillingen. In de medici bestaat geen medicijn die het virus kan doden. Je lichaam is echter meestal wel sterk genoeg om antistoffen tegen het virus op te bouwen, hetgeen een aantal dagen zal duren. Als je de symptomen van griep zoveel als mogelijk wilt verminderen staan hieronder een aantal tips opgesomd. Als je onderstaande tips ook in je dagelijks leven doet als je gezond bent, zal je merken dat je minder vatbaar voor griep bent.

Veel drinken bij griep

Als je griep hebt is het zeer belangrijk dat je veel drinkt. Je lichaam heeft veel meer vocht dan normaal nodig om de virussen te bestrijden, daarnaast zal je ook meer vocht verliezen, vanwege het zweten. Het is verstandig om veel water te drinken met versgeperste citroensap. Aangeraden wordt 1 citroen per halve liter. Als je dit te zuur vindt kan je er ook wat honing in doen. Als aanvulling erop is het ook lekker om gemberthee te drinken. Kook water en doe daar verse stukjes gember in. Eet ook een klein kruimeltje gember als je toch bezig bent om gemberthee te maken. Dat is erg gezond. Niet een te groot stuk gember nemen, want het is nogal scherp.

Erg gezond is ook als je een paar keer per dag een eetlepel honing met wat kaneel erop eet.

Rust nemen

Als je griep hebt, dan is het verstandig om zoveel mogelijk rust te nemen. Ga lekker in je bed liggen of op de bank en geef je lichaam de tijd en energie die het nodig heeft om te herstellen van de griep.

Knoflook / Ui

Als je griep hebt is het goed om knoflook te eten. Knoflook bevat stoffen die virussen bestrijden. Je zult er niet meteen weer gezond door worden, maar het proces zal wel versneld worden. Het kan er ook voor zorgen dat je meer lucht krijgt als je verkouden bent. Verwerk de knoflook heerlijk in je avondeten.

Hetzelfde geld voor rauwe ui. Dit werkt goed om het griepvirus te bestrijden. Als je verkouden bent, zal het er ook voorzorgen dat je weer meer lucht krijgt.

Bovenstaande tips helpen erg goed als je griep hebt. Als je gezond bent en je doet bovenstaande tips regelmatig, dan zal je merken dat je veel minder snel ziek wordt.