Ga naar de inhoud

Kokos deurmat

kokos deurmat

Veel huishoudens hebben een kokos deurmat waarop je bij binnenkomst je voeten kunt vegen. Hieronder vind je tips om de deurmat zo lang als mogelijk netjes te houden.

Kokos deurmat die buiten ligt

Als je kokos deurmat buiten ligt, dan is het verstandig hem altijd onder een afdak te leggen. Als de deurmat te lang blootgesteld wordt aanvocht kan de mat namelijk gaan schimmelen.

Als je deurmat te lang onder invloed van zonlicht blootgesteld wordt, kan die van kleur verschieten. Dit kun je weer wat opfrissen door de mat te borstelen met heet water waar je een scheut schoonmaakazijn aan toegevoegd hebt.

Kokos deurmat die binnen ligt

Kokos deurmatten die binnen liggen, lopen juist het risico om uit te drogen. Heerst er binnen een lage relatieve vochtigheidsgraad? Besproei de mat dan wekelijks met water uit een plantenspuit.

Deurmat schoonhouden

Het is niet veel werk om een kokos deurmat schoon te houden. Klop de mat wekelijks goed uit of haal er een stofzuiger overheen om het vuil eruit te halen.

Tip: Als je ervoor kiest om de mat te stofzuigen, zorg er dan voor dat het vuil op de mat volledig opgedroogd is.

Sopje

Kokos deurmatten blijven er fris uitzien als je ze eens per kwartaal afborstelt met een sopje van water met een paar scheppen zilversoda (natriumcarbonaat).

Vlekken op de kokosmat

Dep vlekken met een in lauwwarm gedrenkte doek; maak de kokosmat niet te nat. Voeg bij hardnekkige vlekken wat schoonmaakazijn aan het lauwe water toe.