Ga naar de inhoud

Azijn tegen mollen

azijn tegen mollen

Azijn is een natuurlijk wondermiddel tegen mollen. Mollen zijn zoogdieren die voornamelijk onder de grond leven. Ondanks dat ze er schattig uitzien, kunnen deze kleine, gravende dieren veel problemen veroorzaken. Ze kunnen zeer lange ondergrondse gangen graven, die ze voortdurend aan het onderhouden zijn. Vooral als je ze in je tuin hebt, kunnen ze de gazons en tuinen flink beschadigen. Ze eten ook wortels en andere plantaardig materiaal, waardoor je planten beschadigd kunnen raken. Als je mollen in je tuin hebt, is het belangrijk om ze zo snel als mogelijk eruit te krijgen.

Als je opzoek bent naar een natuurlijk en effectieve manier om de mollen te bestrijden, kan azijn het antwoord bieden. Hieronder vind je verschillende redenen om gebruik te maken van azijn.

Azijn tegen mollen

Als je mollen in je tuin hebt, is er gelukkig een mogelijkheid om ze te bestrijden zonder dat je ze hoeft te doden. Azijn is een natuurlijk zuur dat kan helpen om mollen af te stoten. Neem een (oude) doek, waar je een flink scheut azijn overheen doet. Leg deze doek in de gang van de mol neer. De mol houdt niet van de geur van azijn. Hierdoor zal de mol vertrekken.

Pas op: Mollen kunnen hele langen gangen maken. Als ze last hebben van de azijn geur, kunnen ze een andere gang bouwen, om de azijn te ontlopen.

Redenen waarom azijn mollen verjagen

  • De belangrijkste reden is dat azijn mollen afstoot, vanwege de zuurcombinatie. De sterke geur van kunnen mollen niet weerstaan.
  • Mollen hebben geen mogelijkheden om over de geur van azijn heen te komen. Als een mol de azijngeur in zijn neus heeft, wordt zijn reuk redelijk lang hierdoor verstoord. Ze kunnen geen weerstand hiertegen creëren.
  • Azijn komt op moeilijk bereikbare plaatsen. Mollen kunnen zeer smalle gaten en langen tunnels graven. Het is voor gif vaak moeilijk om hierbij te komen. Azijn kan dit vaak wel, waardoor dit een effectiever middel is.
  • Azijn is veilig voor je tuin en gazon. Het is niet schadelijk voor kinderen of huisdieren.

Azijn preventief tegen mollen

Je kan azijn ook preventie tegen mollen gebruiken. Doe het met water in de verhouding 1:2 in een spuitflesje en spuit dit op het gazon. De mollen zullen hierdoor niet je gazon betreden en er gangen gaan graven.

Tip: Spuit je gazon niet in met teveel azijn om andere vegetaties te beschermen.