Ga naar de inhoud

Keuken

In de keuken wordt vaak heerlijk gekokkereld met veel verschillende etenswaren. Hygiëne speelt hier een belangrijke rol.

Het maakt niet uit je schoonmaaktips voor de keuken nodig hebt of net dat kleine handigheidje om je eten/drinken beter te kunnen presenteren. Je vindt het hier op de site!

afzuigkap
Afzuigkap

Tijdens het koken komt er veel stoom en vettigheid vrij dat door de afzuigkap opgevangen wordt. Als dit niet regelmatig schoongemaakt wordt, dan wordt het een grote vette drab. Bekijk hier de tips om hem snel weer helemaal schoon te krijgen.

Strepen kookplaat

Op een keramische of inductieplaat blijven vaak strepen zitten. Deze kan je erg makkelijk verwijderen. Kijk hier voor de tips.

Doodslaand bier!

Een lekker koel biertje ingeschonken, maar slaat het schuim meteen dood? Los dit nu zo op!

Geëmailleerde pannen

Geëmailleerde pannen zijn een echte aanwinst voor je keuken. Bekijk hier de tips en handigheidjes zodat je ze perfect inzet tijdens het kokkerellen.

Koffiezetapparaat

Veel mensen beginnen hun dag met een kop koffie. Ondanks dat deze vaak dagelijks gebruikt wordt, wordt hij weinig tot niet schoongemaakt. Toch is dit erg belangrijk. Kijk hier hoe je een koffiezetapparaat moet schoonmaken.

Stinkende koelkast

Heb je er last van dat je koelkast zo stinkt als je hem open doet? Zo krijg je de vervelende geurtjes er zo uit.

arganolie
gootsteen
Verstopte gootsteen

Veel mensen gebruiken hun gootsteen als afvalbak, waardoor deze verstopt raakt. Bekijk hier de tips zodat het water weer goed doorstroomt.

Roestvrijstalen fornuis

Als er zuur op je roestvrijstalen fornuis komt, is het lastig om deze vlekken eruit te krijgen. Toch zal hij met deze tips weer mooi gaan glimmen.

Vriezer ontdooien

Een vriezer moet jaarlijks ontdooit worden. Met deze tips is dat zo gebeurd.

Slechte geurtjes keuken

Als je met sterk ruikende ingrediënten werkt, kan er een onaangename geur ontstaan. Kijk hier wat je eraan kunt doen.

Vergeten keukenspullen

Heb je ook spullen achterin je keukenkastje staan die je steeds vergeet? Doe dit en je zult die spullen nooit meer vergeten.

Verkleurde snijplank

Is je snijplank verkleurd? Doe dit en hij ziet er snel weer helemaal schoon uit.

Als je een beetje te lang gewacht hebt met afwassen of veel rokers in je huis gehad hebt kan je verschillende dingen doen. Was alles af met water en een scheutje ammoniak. Laat het huis goed doorluchten en gebruik geen warmtebronnen. Het is goedkoop en ontsmet. Of een grote lepel soda in warm water oplossen en alles afwassen, men moet wel na spoelen en het niet gebruiken op meubelen.