Ga naar de inhoud

Verse lasagnebladen blancheren

verse lasagnebladen blancheren

Verse lasagnebladen blancheren is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens hartstikke leuk om te doen. Lasagne is namelijk het lekkerst als je het zelf maakt. Je kan er dan allerlei ingrediënten in doen die je lekker vindt. Hieronder lees je hoe je verse lasagnebladen moet maken en blancheren, zodat je de perfecte lasagne krijgt.

Verse lasagnebladen blancheren

Als je verse lasagnebladen gemaakt hebt, moet je ze vervolgens blancheren.Je doet dan water met één eetlepel olie in een pan. Breng het aan de kook en doe vervolgende de lasagnebladen er 3-4 minuten in. Ze zullen dan wat zachter worden. De vellen laat je vervolgend in een vergiet uitlekken en daarna laat je ze drogen op een stuk keukenpapier.

Lasagnebladen zelf maken

Je kan er ook voor kiezen om de lasagnebladen zelf te maken. Dat is niet alleen erg lekker maar ook nog eens makkelijk. Hieronder vind je een eenvoudig recept.

Ingrediënten lasagnebladen (voor 4 personen):

Hoeveelheid:Product:
500 gBloem (“00” of doppio zerobloem)
5eieren

Bereidingswijze verse lasagnebladen:

  1. Strooi de bloem op een houten plank. Maak er een vulkaan van met een kuiltje in het midden.
    Weetje: “00” of doppio zerobloem is een bloemsoort dat erg fijn gemalen is. Deze bloemsoort is ideaal op zelf pasta van te maken. Als je dat niet hebt, dan kan je ook eventueel normale bloem gebruiken of een ander soort bloem (bijv. tarwebloem).
  2. Doe de eieren in het kuiltje van de bloem.
  3. Kneed de eieren met het deeg goed door, totdat er een egale massa ontstaan is (duurt ongeveer 10 minuten). Je kan hiervoor ook de keukenmachine gebruiken met de kneedhaken.
  4. Zet het vervolgens 30 minuten afgedekt in de koelkast.
  5. De pasta kun je nu naar keuze verwerken. Je kan ze met een deegroller er mooie lasagnebladen van maken, maar ze ook door een lasagnebladenmachine halen.
pastamachine

Lasagnebladen zelf maken?

Kijk hier voor de beste lasagnebladenmachine.