Ga naar de inhoud

Diarree

Diarree is heel erg vervelend en komt eigenlijk nooit gepast. Diarree kan ontstaan doordat:

  • je zenuwachtig bent.
  • iets verkeerd gegeten hebt.
  • teveel gegeten hebt.

Als je diarree hierdoor veroorzaakt wordt, dan helpt het vaak om 1 à 2 keer goed naar de toilet te gaan of als de spanning weg is.

Je kan echter ook diarree hebben door een virus/bacterie. In dat geval duurt het vaak (veel) langer. Als je hier last van hebt, kan je dat op de volgende manier proberen ervan af te komen.

Geraspte appel met kaneel

Doet de geur van appel en kaneel je denken aan appeltaart? Of wellicht aan een hulpmiddeltje tegen diarree?  Hoewel niet is bewezen dat er stoppende voedingsmiddelen bestaan, zweert menig grootmoeder bij geraspte appel met kaneel. Wat wel bewezen is, is dat pectine, een stof die ook in appel voorkomt, de darmgezondheid verbetert. Kaneel maakt het hapje niet alleen lekker, maar wordt ook van oudsher aanbevolen bij spijsverteringsproblemen en maag- en darmklachten.

Tip: Bij diarree is het vanwege het risico op uitdroging vooral belangrijk om veel te drinken. Probeer 2 à 3 liter water tot je te nemen.

Rijstewater

Rijstewater helpt ook.

Cola bij diarree

Veel mensen drinken cola als ze last hebben van diarree, maar werkt dat ook echt?

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat cola helpt bij diarree. Maar er is ook weinig onderzoek naar gedaan. Echter wordt cola bij ontraden diarreeklachten vanwege het hoge suikergehalte. De suiker in cola zorgt ervoro dat er meer vocht in de darmen blijft, waardoor het lichaam minder vocht kan opnemen. DIt kan diarree verergeren en de kans op uitdroging vergroten. Verder prikkelt de cafeïne in cola de darmen. Hierdoor gaan die meer bewegen en kan de diarree zelfs verergeren.